Sunday, July 25, 2010

JALAN2 MAKAN2....EDISI 24.07.2010

Hari Sabtu 24.07.2010, Mr Hubby bg tau, ptg nak gi makan mee udang....oooo bestnya, ini lah hasil permintaan aku nak makan me udang, orang lain masak bukan aku masak...best best best
Tak pernah punpi kedai yg popular tu, bukan jauh pun, cuma masa tak mengizinkan, Maka petang hari Sabtu kami sekeluarga, pun pergilah kesana, dengan niat 2 dlm 1, makan mee udang and nak jejalan kat Taman Hutan Paya Laut Matang....rupanya tak jauh pun ngan tempat makan ngan taman tu, lagi la senang kan, sampai di restoran, mmg ramai sgt, siap dengan rombongan lagi, yg sedia dok makan kat situ, rombongan 3 biji bas, yang berkeretanya jagan tanya la, mmg ramai, jadi betul la cerita ceriti yg aku dgr, kedai Mak Jah ni mmg popular la..

Ni yang kami makan-makan la
Mee Udang
Nasi Goreng Udang
Udang Goreng Tepung Special
Minum- Teh ice ajer

Udang Goreng tepung yg sememangnya besar, sedap, mmg fresh udangnya, tak ralat bayar mahal pun.
Mee Udang, penuh udang
Nasi Goreng Udang, disebalik nasi tu sebenornya penuh ngan udang,


Syasya makan udang saja, yummy...yummy

slurppppp....uppps panas tu
Mengopek udang...Tak cukup la
Ni sesi jalan2 kat Hutan Paya Laut Matang
beridah ...ramai juga dok jogging kat sini
ada juga yg berkhemah, bermalam disini
Jauh nya nak jalan ni
Tgk tu ....pokok2 & akar bakau

Chalet pun ada, catik juga, tak mahal
Berehat sekejap , penat jalan , menghirup udara segar
Chalet yg ada disana
Akibat kepenatan, tido sampai ternga2...
Nota : Yang bestnya Tandas di Taman ini, terjaga rapi, Surau ada, bersih, mmg senang lah untuk kita singgah disini.


ini gambo2 sedang menikmati hidangan


aksi abah dengan udang2

3 comments:

suzi said...

salam...wah sedapnya mkn?. jalan2 ke mana tu?

linahilmin said...

waaa.... tengok kat sini pulak!
iskkk, tak boleh jadi ni.. nanti balik nk kena pi lah! tp my husband tak sker udang! tp takpe, nak pi jugak!

Madam Lilly said...

Suzi:tptnya dkt Kuala Sepetang, Taiping ,

Na: wajib gi Na, aku ni dah lama terinin nak pegi, sampai juga, slalu dgr org jer bercerita ..