Hari Ni Hari Ahad, My cousin ada dirumah, petang plak mak sedara aku pula ada balik rumah, so masak2 la untuk makan.
Meh Tgk apa aku buat
SAMBAL MACANG
Buah macang ni aku jumpa masa pi pasar basah kat Bagan Serai pagi tadi.
SAMBAL MACANG
1 Biji Buah Macang dicincang
15 biji Cili Api
2 biji Cili Merah
Sedikit Belacan
Garam- secukup rasa
Gula - secukup rasa
Cara2nya:-
Cara2nya:-
Tumbuk Cili api, belacan garam, gula hingga lumat, dan akhir sekali masukkan buah macang yang di cincang, tumbuk sedikit...sedia di hidag,
ringkas jer..selamat mencuba
Lepas tu aku masak Gulai Dagang Ikan Tongkol, Resepi ambil dar Majalah Rasa...
Gulai Dagang Ikan Tongkol
Laksa
Ini pula untuk minum petang bersama dengan Laksa tadi
Sardin Roll
No comments:
Post a Comment