Tuesday, May 19, 2009

1999 - 2009 (Part 1)

Tanggal 5hb Sept 1999 aku.....Lilly Haniza sah menjadi Isteri kepada Syaiful Anuar.

Tarikh keramat ini tak akan aku lupakan, dimana aku telah menjadi isteri kepada jejaka yang selama ini telah bertahta di hati ku sejak sekian lama. bukan mudah untuk menyulam kasih antara kami, kerana usia dan waktu pada ketika itu terlalu muda,.

Detik perkenalan kami bermula sejak di bangku sekolah lagi, kebanyakkan orang berkata, "cinta monyet", zaman sekolah, manalah boleh di bawa kejinjang pelamin.

Tetapi atas dasar kasih dansayang serta kepercayaan yang tidak berbelah bagi, kami harungi juga. Kami telah mendapat restu dari kedua-dua belah pihak dan ditunangkan pada 30 Ogos 2008, tak lama setelah aku tamat SPM. Oleh kerana aku tak menyambung pelajaran kemana-mana institut, kdua-dua keluarga kami bersetuju untuk melangsungkan pernikahan kami pada 5hb Sept 1999.


Aku berkahwin pada usia muda iaitu pada usia ku 19 tahun dan suamiku 23 tahun. Perbezaan umur kami cuma 4 tahun. Alhamdulillah, kami lebih berfikiran matang, apa juga masalah kami hadapi bersama,.

Aku disahkan hamil dan bakal melahirkan anak pada bulan June 2006. Semasa proses kehamilan memang lah alah juga coz hamil sulung, plak tu muda lagi, byk benda kena belajar, tapi nasib tidak menyebelahi aku, ketika kandungan ku berusia 7 bulan anak di dalam rahimku di sahkan meninggal, Ya allah, Tuhan yg Maha Esa dia shj yg mengetahui betapa remuk redam nya hati ini, hancur luluh, Pun begitu suami yg memberi semangat agar, aku bersabar kerana diamlebih menyayagi anak aku. Yang menjadikan aku tertekan kerana sepanjang kehamilan dan pemeriksaan yang aku jalankan di klinik kesihatan dekat kampung aku, nurse tu cakap anak aku sihat, then dia suruh aku pi scan, aku tak berlengah, malam tu juga aku gi klinik swasta n scan, masa tu baru laha aku tahu anak aku dah pun meninggal lebih kurang 2 minggu. Sejak kejadian itu dan sehingga lah hari ini aku tak pernah lg ke klinik tersebut, sebabnya aku dah tak caya sama itu nurse la,dan layanan pun memang tidak memuaskan, buat sakit hati jer. Bukan semua nurse macam tu tapi itulah hakikat yg aku hadapi kerana seorang nurse tu la aku tak caya dah klinik tu.

**** tunggu part 2*******akan menyusul

No comments: