Wednesday, August 26, 2009

Kurma & Khasiatnya

KHASIAT KURMA

  • Memperkuatkan daya tahan
  • Meningkatkan stamina, daya tahan tubuh
  • Menegah pereputan tulang (Osteoporosis) Sumber Tenaga
  • Mempercepatkan penyembuhan dari sakitt
  • Sangat baik untuk Nutrisi Ibu hamil, menyusui dan pada masa merancang kehamilan
  • Baik untuk pertumbuhan tulang anak-anak
  • Meningkatkan kadar sel darah dan mencegah anemia
  • Kurma adalah buah berkadar serat tinggi dan memiliki sejumlah vitamin serta mineral yang diperlukan tubuh manusia
  • Kurma juga meiliki kadar potasium tinggi, dua kalia ganda lebih banyak dari sau biji pisang
  • Kurma dapat melindungi badan dari pengumpulan kadar kolesterol
  • Buah dengan kandungan bebas sodium, kolesterol dan tanpa lemak
  • Sesuai bagi penderia diabetis (bila tidak berlebihan)
  • Mencegah penyakit kanser dan jantung
  • Baik diberikan sebagai rawatan batuk, sakit kerongkong, demam, ciri birit, bronkittis, dan sakit perut
  • Penting untuk menjaga penglihaan

Sumber : Majalah Seri Dewi & Keluarga keluaran SEPTEMBER 2009 (Yusof Taiyoob)

4 comments:

linahilmin said...

masuk bln ramadhan je mesti kedengaran dimana2 iklan yusoof taiyoob nih!

ana itu saya said...

salam bls knjungan keblog saya..mksih sdi sngah dpur saya..salam kenal dr bumi bahrain..knapa msj saya kat box tu xkluar ye..ke saya yg xreti..hihi..mta izin nk add lily jgk ye...

Madam Lilly said...

bleh jer nak link , memeriahkan lg dunia blogger

Madam Lilly said...

kepada "ana iu saya" sy nak jengah blog, lg add link dekat sini yer, tak dpt mencari niii